Sušení těla je posledním krokem při hubnutí.Pro konečné odstranění nadbytečného tělesného tuku musí ženy dodržovat nízkokalorické menu se střední fyzickou námahou.
- Kolik kalorií mohou ženy spotřebovat denně během sušení těla?
- Kolik bílkovin na 1 kg těla musí dívky jíst?
- Kolik sacharidů je třeba denně?
- Norma počtu produktů podle hmotnosti
- Povolené výrobky pro sušení těla pro ženy
- Obiloviny
- Luštěniny
- Zelenina a ovoce
- Zakázané výrobky pro sušení těla
- Strava pro sušení těla dívek.Menu týdne
- Vegetariánská strava pro sušení těla každý den v týdnu
- Vzorové menu po dobu 1–2 měsíců
- 1. týden
- 2. týden
- 3. týden
- 4. týden
- 5. týden
- 6. týden
- ) Zajímavá videa o pravidlech sušení těla žen a přibližné stravě
Kolik kalorií mohou ženy denně spotřebovat při sušení těla?
Nabídka pro sušení těla pro ženy by měla být pevně vyvážená a obsah kalorií by měl být 1400–1600 Kcal v závislosti na fyzické aktivitě.Základním principem snižování tělesného tuku je snížení množství a kalorického příjmu potravy.
Nedostatek spotřebovaných kalorií způsobuje spalování podkožního tuku. zkrátitObsah kalorií pod stanovenými limity není možný.Nedostatek výživy je pro tělo stresující.Nakonec se bude snažit vytvářet rezervy prostřednictvím tvorby tělesného tuku.Z tohoto důvodu budou výsledky předchozí hubnutí kompenzovány novou sadou tělesného tuku.
Optimální doba schnutí těla je 6 týdnů.Tentokrát stačí odstranit všechny zbytečné věci a postupně se začít vracet k obvyklému způsobu života.Delší sušení může nepříznivě ovlivnit vaše zdraví.Rychlý odchod ze stravy povede k návratu nadváhy.
Kolik bílkovin na 1 kg těla musí dívky jíst?
Během období sušení těla by 80% stravy mělo obsahovat bílkoviny.Zahrnutí velkého množství bílkovinných potravin do stravy pomáhá zbavit se přebytečného podkožního tuku a zároveň udržuje svalovou hmotu.Na 1 kg hmotnosti dívky spotřebují 1,5–2,5 g proteinu, zatímco objem (přibližně 70%) proteinu je živočišného původu.
Takové proteiny se snadněji vstřebávají a tělo je téměř úplně využívá.Živočišná bílkovina navíc obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytné pro plné fungování těla.Těžké bílkoviny (například hovězí) se nejlépe konzumují během období získávání svalové hmoty a během sušení budou užitečnější plíce.
Hlavní produkty obsahující tyto proteiny:
- vejce;
- kuře;
- tvaroh;
- ryby.
Strava by měla být připravena s ohledem na skutečnost, že večerpříjem potravy je nutný k zanechání lehkých bílkovin, zeleniny a zeleniny.Převaha bílkovin ve stravě snižuje přirozený pocit hladu.Na rozdíl od uhlohydrátů jsou tráveny po dlouhou dobu a po dlouhou dobu vyvolávají pocit sytosti.
Kolik sacharidů je potřeba denně?
Sacharidy se rychle absorbují a také rychle uvolňují energii.Proto nadměrná spotřeba uhlohydrátů vede k rychlé akumulaci tuku.Úplné vyloučení uhlohydrátů z potravy však bude mít za následek nedostatek glukózy a tělo začne hromadit toxiny.
Aby se tomu zabránilo, je nezbytné:
- Postupně snižujte množství uhlohydrátů ve stravě.
- Jezte pouze komplexní uhlohydráty, jako je například obilný chléb, cereálie, zelenina.Z stravy zcela vylučujte sladkosti, housky, sladké nápoje.
- Pijte více než dva litry vody denně k urychlení odstraňování toxinů z těla.
Denní podíl uhlohydrátů na 1 kg hmotnosti v prvních 2 týdnech by měl být do 3 g a musí být denně snižován.
Na začátku třetího týdne by mělo být množství sacharidů pro dívky od 1,5 do 2 g na 1 kg hmotnosti.A v pátém týdnu - asi 1 g, to je asi 60 g za den.Na konci 5. týdne sušení se musí postupně zvyšovat množství uhlohydrátů, aby se tělo připravilo na přechod na obvyklou stravu.
Různá jídla obsahují různá množství uhlohydrátů ve svém složení:
3)Název produktu | Množství uhlohydrátů na 100 g produktu |
Obiloviny | |
Pohanka | 63 |
Hnědá rýže | 76,2 |
Kukuřice | 79,9 |
Ovesné vločky | 48 |
proso | 66 |
fazole | 46 |
hrách | 50 |
Zelenina | |
Brambory | 16 |
Červená řepa | 9 |
Řepa | 5 |
Okurka | 3 |
Mrkev | 7 |
Rajčata | 4 |
Cuketa | 4 |
Zelí | 5 |
Ovoce | |
Jablko | 9,5 |
Grapefruity | 6,5 |
Ostatní | |
Sušené ovoce | 50 |
Med | 75 |
Norma množství produktů podle hmotnosti
Denní spotřeba produktů se liší v závislosti na jejich kalorické hodnotě.
Při denní normě 1 500 Kcal je maximální objem každého produktu:
)) Název produktu | Kalorie na 100 g | Velikost porce (g) | Celkový počet kalorií(Kcal) |
Snídaně | |||
Tvaroh | 122 | 150 | 183 |
Sušené ovoce | 280 | 30 | 84 |
Druhá snídaně | |||
Ovesné vločky s ovocem | 95 | 200 | 190 |
Oběd | |||
Polévka Navaga | 53 | 200 | 106 |
Salát z bílého zelí a chřestu | 143,5 | 150 | 215 |
Odpolední svačina | |||
Jogurt 1% | 52 | 150 | 78 |
Apple | 52 | 150 | 78 |
Večeře | |||
Hnědá rýže | 98 | 200 | 196 |
Hovězí kotleta | 190 | 100 | 190 |
Okurkový a rajský salát | 90 | 200 | 180 |
Celkem | 1 500 Kcal |
Povolené produkty pro sušení těla pro ženy [
Nabídka pro sušení těla pro ženy by měla být různá a měla by obsahovat co nejvíce povolených potravin.V tomto případě všechny potřebné látky vstoupí do těla a sušení těla bude bezpečné pro zdraví.
Seznam proteinových produktů:
- nízkotučné tvarohové sýry;
- vařené kuřecí prsa (krůtí);
- jakýkoli protein z kuřecích vajec;
- vařené hovězí maso, hovězí maso;
- vařené bílé ryby (šafránová treska, treska, okoun);
- Chobotnice a mořské plody (jako jsou mořské řasy);
- nízkokalorické mléčné výrobky (např. 1% jogurt).
Obiloviny
Obiloviny jsou dobrým zdrojem pomalých uhlohydrátů.Poskytují potřebnou energii a po dlouhou dobu podporují pocit sytosti.KašeDoporučuje se vařit ve vodě.
Seznam obilovin povolených během sušení těla:
- hnědá rýže;
- pohanka;
- ovesné vločky;
- kukuřice;
- pšenice;
- chinoa;
- špaldová kaše;
- těstoviny z tvrdé pšenice.
Luštěniny
Luštěniny obsahují velké množství rostlinných bílkovin a současně mají obsah kalorií pouze 57 kcal.
Doporučuje se do stravy zahrnout:
- fazole;
- hrášek;
- sójové boby;
- čočka;
- cizrna
- cuketa;
- tuřín;
- rajčata;
- mrkev;
- zelí všeho druhu;
- papriky;
- okurky;
- ředkvičky;
- celer;
- greeny (koriandr, bazalka, petržel, salát).
- rostlinné oleje (např. Lněný, olivový).
- ořechy (např. Vlašské ořechy, mandle);
- mastné ryby (např. Losos).
- cukrovinky (marmeláda, halva, čokoláda);
- muffin (koláče, koláče, pečivo, bílý chléb);
- jakýkoli druh uzeniny;
- hotové výrobky;
- maso, mastné odrůdy (např. Vepřové);
- nápoje sladké chuti;
- obvazy (např. Majonéza);
- Cukr a sůl by měly být udržovány pokud možno omezené.
- Na začátku sušení musíte postupně snižovat obsah kalorií v potravě, abyste se vyhnuli stresu pro tělo.Výstup ze sušení by měl být také pozvolný.
- Strava by měla být rozdělena na malé porce a měla by se jíst alespoň čtyřikrát denně.
- Většina denního příjmu kalorií (60%) musí být konzumována při snídani a obědě.
- Složité uhlohydráty se rozkládají do 4 hodin, je nejlepší je zahrnout do stravy ráno.
- Večer jsou povoleny pouze potraviny, které obsahují lehké bílkoviny (jako jsou kuřecí prsa, bílé ryby).Kromě toho musíte do večeře zahrnout zeleninu a byliny.
- Při uspořádání výrobků je třeba zohlednit jejich energetickou hodnotu.
- Večeře by neměla být později než 19 hodin.
- obilovin s ovocem;
- dušené omelety;
- nízkotučný tvaroh nebo tofu;
- šálky kefíru nebo jogurtu;
- jablka nebo grapefruity.
- fazole (24/100 g);
- cizrna (30/100 g);
- zelený hrášek (5/100 g);
- tofu tvaroh (až do 10/100 g);
- sójové mléko (3/100 g);
- chinoa (14/100 g);
- sezamová semínka (20/100 g).
- Protein se také nachází v semenech, bylinách a ořechech.Pro lepší asimilaci se doporučuje semena před použitím klíčit a klíčit ořechy do vody po dobu dvou hodin.Základem vegetariánské stravy by měly být luštěniny, vařená pohanka a hnědá rýže.Také ve stravě musíte zahrnout zeleninu ve velkém množství. Zde je ukázkové menu týdne:
Den v týdnu Oběd Odpolední svačina Poslední jídlo Pondělí Ovesné vločky Čaj se zázvorem
Hráchové pyré s houbami ) Jablečný a ovocný salát s ořechy Tvaroh s medem Úterý Pohanková kaše Čaj
Vitamínové zelí a brokolice, hnědá rýže Grapefruity Ořechy
Vařené fazole Okurkový salát
Středa Špaldová kaše na vodě Čaj s květy heřmánku
Dušené fazole Vařené houby
Dýňová kaše Ořechy
Cuketa a bramborový guláš Vitamínový salát ze zelí a zelení
Čtvrtek Rýžová kaše. Čaj s citronem
Hráchové pyré Okurka a rajčatový salát s dresinkem
Jablko Ořechy
Zelí a pepřový salát. Jogurt 1%
Pátek Vařená kukuřičná kaše Čaj se zázvorem
Hnědá rýže Salát s brokolicí a bylinkami
Grapefruity Ořechy
Tvaroh se směsí bobulí Sobota Pšeničná kaše Čaj s jasmínovými květy
Vařené fazole Vitamínový salát z papriky, rajčat a okurek s dresinkem
Kaše zdýně Ořechy
Vitamínový salát ze zelí a zelení Neděle Otruby chléb Čaj s květy heřmánku
Grechkaše Salát se spoustou bylin a sezamového oleje
Jablko Ořechy
Vařená čočka Salát ze směsi zeleniny
Kromě menu můžete přidat druhou snídani.
Může sestávat z:
- obilovin s plody (například borůvky, jahody, maliny);
- tofu tvaroh se sušeným ovocem;
- kefír s nízkým obsahem tukunebo jogurt;
- otrubový chléb;
- jablka nebo grapefruity.
Ukázkové menu po dobu 1–2 měsíců
Pánské menu sušení těla pro ženy je čtyři týdny.Zahrnují přípravu těla na sušení a období snížení obsahu uhlohydrátů ve stravě na minimální objem.Poté se doporučuje dodržovat přísnou stravu po dobu jednoho týdne a poté zahájit postupný návrat k obvyklému životnímu stylu.
1. týden
V prvním týdnu sušení těla musíte dodržet výše uvedené menu. Je přípustné konzumovat až 3 g uhlohydrátů na 1 kg hmotnosti , je-li hmotnost dívky 60 kg, lze denně konzumovat až 180 g uhlohydrátů.
2. týden
V tomto okamžiku by se měl objem produktů obsahujících uhlohydráty postupně snižovat o 15–20%.Prudké snížení objemu těchto potravin ve stravě povede ke stresu a tělo začne vytvářet zásoby tuku.
3. týden
Během třetího týdne sušení by mělo být procento uhlohydrátových potravin sníženo o dalších 25%. Za tímto účelem musí být ze stravy zcela vyloučeny těstoviny, ovoce a bobule. Aby tělo nezažilo stres, je nutné je částečně nahradit proteinovým jídlem.
4. týden
Během čtvrtého týdne by měl být objem uhlohydrátových potravin snížen o dalších 25%.Za tímto účelem omezte používání všech druhů obilovin a zeleniny.Množství uhlohydrátů ve stravě by se mělo snížit na asi 60 gramů.denně to není více než 1 g na 1 kg hmotnosti dívky.Minimální množství uhlohydrátůkteré lze v nabídce povolit - 0,5 g na 1 kg hmotnosti.
Po úplném odstranění uhlovodíků se v těle začnou hromadit toxiny.
Týden 5
Toto je poslední a nejpřísnější týden sušení.Během tohoto týdne by mělo množství sacharidů zůstat na minimální úrovni.
6. týden
Počínaje šestým týdnem musíte začít postupně zvyšovat hladinu sacharidů ve stravě.Úplný návrat do obvyklého menu může trvat až tři týdny.
Návrat by měl být prováděn v obráceném pořadí:
- Zvýšení objemu obilovin a zeleniny.
- Návrat do nabídky ovoce a těstovin.
- Snížení množství uhlohydrátů ve stravě na úroveň prvního týdne.
Toto je efektivní metoda, kterou často používají profesionální sportovci, a proto byla postupně přizpůsobována lidem, kteří sport nehrají profesionálně.Pro ženy, které chtějí zdůraznit krásu své postavy, je vytvoření menu pro sušení těla skvělou volbou pro dosažení výsledku.
Zajímavá videa o pravidlech sušení těla u žen a přibližné stravě
Správné sušení pro dívky:
při sušení těla:
Zelenina a ovoce
Zelenina díky svému vysokému obsahu vlákniny zlepšuje funkce střev a odstraňuje toxiny z těla.Mají nízkokalorický obsah a při konzumaci surového těla utrácí asimilace téměř všech kalorií, které s nimi přijaly.
Doporučuje se do nabídky zahrnout:
Z ovoce jsou povolena pouze jablka a grapefruity.
Kromě bílkovin a uhlohydrátů musí nabídka pro plné fungování těla obsahovat malé množství tuků:
Zakázané výrobky pro sušení těla
Pro většinu žen neTo dělá práci po dobu sušení těla vyloučit z menu různé pochoutky a sladkosti.Je však třeba mít na paměti, že v tomto období platí zákaz smažených potravin. Vařená a dušená jídla jsou nejlepší alternativou.
Je třeba zcela opustit salátový dresing s majonézou nebo různými omáčkami.Nejlepší obvaz v období hubnutí je rostlinný olej.Nejlepší je, pokud se jedná o olivový, lněný nebo sezamový olej.
Množství spotřebované soli by mělo být sníženo na minimum a v posledních týdnech sušení je lepší ho úplně opustit.Namísto soli lze chuť pokrmů vylepšit malým množstvím koření a koření.
Seznam produktů, které jsou zakázány ke spotřebě:
S nedostatkem glukózy můžete jíst sušené ovoce, med, žluté nebo zelené ovoce v malém množství (je lepší, pokud pocházejí z rodiny citrusů, například z grapefruitu).
Strava pro sušení těla dívek.Menu týdne
Menu pro sušení těla pro ženy by mělo obsahovat následující hlavníVlastnosti:
Vzorové menu:
Snídaně)Dny | Obědy | Odpolední svačiny [ | Poslední jídlo | ||||||
PN | Tvaroh Sušené ovoce Čaj s citronem | Polévka Navaga. Vitamínový salát ze zelí a chřestu | Jogurt s jablkem | Vitamínový salát ze zelí a chřestu. Kotlety s parním pollockem | BT | Vařená Pohanka, 2 vejce, Jasminový čaj | Zeleninová polévka Vařené kuře | Omeleta Sušené ovoce | Vitamínový salát z okurky a zelí sdresink |
SR | Omeleta Sušené ovoce Čaj s citronem | Vitamínový salát s okurkou a rajčatovým dresinkem Krůtí filet | Mrkvový salát s jablky a ořechy | Chobotnice, brokolice a rajčatový salát | |||||
TH | Ovesné vločky 2 vaječné bílky Čaj s květy heřmánku | Zeleninová polévková kaše Dušená okoun ] | Ovocný salát z jablek a jogurtu | Vařené fazole Vitamínové zelí a chřestový salát | |||||
PT | Otruby Sušené ovoce Zázvorový čaj | Hovězí vývar se zeleninou Zeleninový guláš 08] | Omelet Kefir | Dušené zelí s treskou Vitamínový salát ze zelí a zelení | |||||
SB | Tvaroh Sušené ovoce Čaj s květy jasmínu | Vitamínový salát ze zelí a chřestu Dušené hovězí kotlety | Mrkvový salát s jablky a ořechy | Vařená čočka. Dušená platýse | |||||
BC | Kaše pohanky Míchaná vejce Čaj s přídavkem zázvoru | Zeleninová polévka. Vařená prsa | Jogurt s jahodami | Chobotnice, brokolice a rajčatový salát |
Bkromě hlavní stravy se s ohledem na zvláštnosti režimu práce a odpočinku doporučuje druhá snídaně, která sestává z:
- Během stravyje lepší upřednostňovat zelený čaj před černými.Kromě toho můžete pít infuzi šípků a čekanky.
Vegetariánská strava pro sušení těla každý den po dobu týdne
Pro příznivce vegetariánství má strava pro období sušení vážné rozdíly.Tyto rozdíly spočívají v tom, že protein, který tvoří většinu potravy, musí být rostlinného původu.Jinak je to stejné sušení, je také účinné jako při konzumaci masa.
Potraviny bohaté na proteiny (bílkoviny na 100 g produktu):